Arctic Race i Lavangen

Fredag (og ikke lørdag som tidligere skrevet) 14. august sykler Arctic Race gjennom Lavangen. Iflg. arrangørene forventes de å krysse Bukkemyra ca. kl. 1600, og passere Fjellkysten på tur mot Sjøvegan ca. kl. 1630. Arrangørene og Lavangen kommune håper på så mye liv som mulig langs løypa, og Lavangen Fjellvandrerlag har i den forbindelse fått forespørsel fra Lavangen kommune om vi kan ta på oss å lede folk opp på Spanstind og Henrikkafossen denne dagen.

Er det noen i laget som kan stille som turleder denne dagen? Det bør helst være to turledere på hver av turene.

Vi håper så mange som mulig kan være med på de to stedene. Dag Otto Lauritzen skal fly løypa med helikopter to til tre timer før løpet, så det vil være naturlig å fange inn personer på de to stedene. Det har vært ytret ønske om at noen stiller i bunad på Spanstind/Henrikkafossen, men det får være opp til hver enkelt. Ellers er det en fordel med norske flagg (gjerne store), samt at en av gjengene får med seg Fjellvandrerlagets banner opp. Og om noen vil sende personlige hilsninger på plakater er det muligheter for det. Det går rykter om at det er mulig noen kan få skyss med helikopter opp på Spanstind…

Da løpet passerer i firetiden på ettermiddagen, bør man nok være på plass i god tid på forhånd (det blir sannsynligvis filmet en del på forhånd som de kan legge inn i sendingen når løperne passerer). Nærmere tidspunkt og oppdateringer kommer på kommunens hjemmesider. Det skal være et møte i Lavangen onsdag 5. august kl. 1100, og da bør turlederne være klar.

Turene er selvfølgelig væravhengige, henger skyene nedover Spanstind og/eller Henrikkafossen blir turene avlyst.

Spanstind
Spanstind