Krigsminnesmerke på Lapphaugen

Krigsminnemarsj Fossbakken – Lapphaugen

Torsdag 9. april 2015 arrangerer Lavangen en minnemarkering på Lapphaugen i anledning 75-årsmarkeringen for 9. april 1940. Markeringen er et samarbeid mellom flere aktører, deriblant kommunen og Forsvaret.

I den anledning har Lavangen Fjellvandrerlag tatt på seg å arrangere ski/fakkelmarsj fra Fossbakken til Lapphaugen i forkant av minnemarkeringen på Lapphaugen. Programmet for marsjen og markeringen, samt øvrig informasjon, ligger på Lavangen Kommunes hjemmesider (lavangen.kommune.no).

Krigsminne marsjen skal foregå fra barnehagen på Fossbakken, og start er kl. 09.00. Turen vil følge lysløypa til og begynne med, og deretter terrenget på vestsiden av E6 opp til Lapphaugen Turiststasjon. Turen er 4,0 km. lang, og vi beregner å være framme i løpet av en til to timer. Minnemarkeringen på Lapphagen begynner kl. 11.00, og varer til kl. 1300.

Turledere på turen vil være:

  • Unn-Tove Andreassen, Lavangen Kommune, tlf. 47850834
  • Svein Sæther, Lavangen Fjellvandrerlag, tlf. 48284663
  • Per-Kyrre Berglund, Lavangen Fjellvandrerlag, tlf. 90527217

Fjellvandrerlaget oppfordrer medlemmene til å delta på denne minnemarsjen og minnemarkeringen.

Det vil også bli en minnemarkering og krigsminne marsj 24. – 25. april. Vi kommer tilbake med nærmere opplysninger om den, men viser for øvrig til kommunens hjemmesider.