Middag med taler på 25 årsmubeleumsfest

Fjellvandrerlaget 25 år – jubileumsfesten

Lørdag 23. januar 2016 avviklet Fjellvandrerlaget sin jubileumsfest på Fjellkysten Gjestehus i forbindelse med at det er 25 år siden laget ble stiftet. Stiftelsesdatoen var 15. november 1990, men festen ble tatt nå i januar, slik at julestria var vel overstått! Festkomiteen bestående av Arla Vilhelmson, Tove Nordheim og Jan-Ivar Strømseth hadde lagt vel til rette slik at det ble en minneverdig kveld. Vel 50 medlemmer hadde møtt opp, og toastmaster Erling Hanssen ledet gjestene vel gjennom festen.

 

Festen startet med en liten velkomstdrink i «nordlysobservatoriet» på Fjellkysten, samt en liten filmsnutt fra Midtvintersvaka i 1991. Det var mange som dro på smilebåndet over datidens klesdrakt og hårfrisyrer!! Deretter bar det ned i festsalen, hvor Bjørn Forselv og Inger Krane hadde et foredrag fra deres tur i Rocky Mountain i Canada og Alaska. Det var fantastiske bilder som ble vist, og en spennende reiseskildring, inkludert møte med bjørn.

Det første styret som ble utnemt som æretsmedlemmer
Det første styret som ble utnemt som æretsmedlemmer

Deretter var det middag, hvor vi fikk servert gryterett og ris, samt drikke til maten. Etter at maten var vel unnagjort, holdt leder Arnljot tale, hvor han bl.a. delte ut æresmedlemskapsdiplomer til medlemmer av lagets første styre. Disse var Egil Ruud-Røhne, Jentoft Teigland, Per Gunnar Thrane, Merete Jørgensen (nå Madsen) og Inger Andreassen, samt varamedlemmene Oddgeir Rystad (†) og Ragnhild Hanssen. Disse ble utnevnt til æresmedlemmer på årsmøtet i 2015, men fikk nå velfortjent heder og ære. En annen viktig brikke i stiftelsen av Fjellvandrerlaget var daværende kulturkonsulent – nåværende rådmann – Erling Hanssen.

Egil Ruud-Røhne berettet fra de første årene av lagets historie
Egil Ruud-Røhne berettet fra de første årene av lagets historie

Deretter berettet Egil Ruud-Røhne fra de første årene av lagets historie. Han syntes det var fantastisk at det laget han fikk ideen til sommeren 1990, fortsatt levde i beste velgående 25 år etter!

Så presenterte Unn-Tove Bakkevoll, i samarbeid med arbeidsgruppa bestående av Svein Sæther og Jentoft Teigland, de nye informasjonsskiltene til Krigsminneprosjektet. Skiltene skal monteres opp i løpet av sommeren på ruta fra Skavmodalen, over Fjordbotneidet til Gratangsbotn. I dette arbeidet skal Fjellvandrerlaget bistå.

Til slutt var det kaffe og kaker, etterfulgt av musikk og dans, hvor musikken ble besørget av Geir Ove Mortensen. Hvor lenge festen varte skal vi la forbigå i stillhet, da vi liker å fremstå som sunne folk som prioriterer friluftslivets gleder foran nattelivets «usunne» utskeielser…

Uansett hadde medlemmene en minneverdig kveld, før vi gyver løs på de neste 25 årene!

Arnljot