Krigshistorisk vandring, Fjordbotneidet

Tirsdag 16. september ble den årlige krigshistoriske vandringen fra Skavmodalen og over Fjordbotneidet gjennomført. Denne turen er et samarbeid mellom Lavangen skole og Fjellvandrerlaget.

 

Hvert år guider Fjellvandrerlaget 9. klasse i området, og forteller om hendelsene som skjedde her i vårdagene i 1940. Turen er selvsagt åpen også for andre som ønsker å delta.

Turen var utsatt fra forrige uke, og denne dagen var det strålende vær, og deltakerne fikk seg en nydelig tur over eidet. Det var til sammen 12 stykker som deltok, og som tidligere år var det Jentoft Teigland fra Fjellvandrerlaget som guidet. Han var selv 10 år da krigen kom til Lavangen. Turen gikk fra Skavmodalen og opp Rødbergan, og deltakerne ble bl.a. orientert om Trønder- og Altabataljonens marsj fra Tennevoll og over eidet i aprildagene 1940. Deretter bar det innover eidet og fram til restene av det tyske flyet (Heinkel 111) som nødlandet her i 1940.

Jentoft Teigland var guide på turen.
Jentoft Teigland var guide på turen.