Offisiell åpning av gapahuken i Stormyra, «STORMYRHUKEN»

Søndag 6. april hadde fjellvandrerlaget offisiell åpning av «Stormyrhuken».  Så mange som 50 personer hadde tatt den fine turen innover myra for å være tilstede. Og etter flere dager med snø, var været som bestilt; sol og strålende vær!!

De mange ungene som var kommet koset seg i godværet, og fjellvandrerlaget spanderte pølser med brød/lomper, samt at de fremmøtte fikk servert sjokoladekake, seigmenn og kjeks.

Gapahuken ble fraktet i seksjoner inn til byggestedet de siste dagene i april 2013 ved hjelp av snøscooter. I juni møtte dugnadsgjengen opp ved to anledninger, slik at det meste var kommet på plass i slutten av juni. Utover høsten og vinteren ble de siste monteringer foretatt. Nå gjenstår kun beising av golvet til sommeren, samt skilting og rydding rundt gapahuken.

Gapahuken har kostet omkring 70.000,- kroner, og dugnadsinnsatsen har så langt vært på 230 timer.

Fjellvandrerlaget takker de som har bidratt til gapahuken; Johan Svendsen for å ha stilt eiendom til disposisjon, Skogen Treprodukter for å ha produsert gapahuken, de av medlemmene som har stilt på dugnad for å frakte inn og montere/sette opp gapahuken, samt landbruksavdelingen i Lavangen kommune som tildelte SMIL-midler slik at laget fikk økonomi til å skaffe gapahuk.

Turledere
Jørn Rydningen
Arnljot Teigland
Sølvi Rydningen