Bukkemyra – Spanstind

DSCF2047Midnatt sol tur til Spanstind fredag 22.06.2012
Oppmøte på Bukkemyra kl. 18:00 var dårlig. Det skyldtes at skydekke lå langt nede i fjellsiden. Etterhvert så begynte det å klarne opp og de to første turgåere dukket opp. Fikk melding om at det var noen turgåere som kjørte bil helt fra Tromsø og var noe forsinka, så vi valgte vi å vente på dem.
Da klokka nærmet seg 19:00 kom de som vi venta på, 4 damer som var gira på tur til Spanstind. Vi kom oss avgårde like etterpå, og etterhvert så begynte skyene å løse seg opp. Sola skinte da fra skyfri himmel resten av turen. På ca 500-600 moh måtte vi begynne å gå på snø. Det gikk greit å gå, noen steder sank vi ca 20cm.

Var oppe på toppen ca. Kl. 23:15. Det var helt vindstille og sol. Etter at vi hadde fått spist litt mat og nytt den fantastiske utsikten pakket vi sekkene og begynte på nedstigningen. Noen tok sitte underlaget og silte på det i de bratteste partiene på veien ned. Vi var nede ved bilene ca. Kl. 02:00
Alle var kjempefornøyd med turen.
Turledere: Kåre Nygård/Jan-Ivar Strømseth

DSCF1969