Lavangsvekka – nærmere info

Natursti på Nesset onsdag 24. juni

Onsdag kl. 1800 blir det natursti og grilling på Nesset. Fjellvandrerlaget vil i år arrangere en spennende natursti med både spørsmål og praktiske oppgaver. Det vanker premie til alle som deltar. Samtidig vil Astafjord Sykkelklubb avvikle sykkeldagen, der det blir sykkelløp av ulik lengde for de ulike aldergruppene. Vi vil i samarbeid med sykkelklubben fyre opp grillen, og her vanker det gratis pølser og saft til barna.

 

Familievennlig tur i Soløymarka torsdag 25. juni

Torsdag kl. 1600 starter turen fra ungdomshuset på Soløy. Turleder er Per Thrane. Se for øvrig info om turen i tekstboks til høyre.

 

Bod/stand utenfor Spar fredag 26. juni

Fra fredag formiddag og utover dagen vil Fjellvandrerlaget ha bod/stand utenfor Spar (hvor det også er hoppeslott, og Frivilligsentralen griller). Her vil interesserte få informasjon om Fjellvandrerlaget, samt at vi vil selge turkart, nyproduserte t-skjorter, tøymerker, pins og turkopper med vår logo. Her kan også årets turprogram fås, samt muligheter for å melde seg som medlem i laget.

 

Topptur til Spanstind fredag 26. juni

Som årene før blir det også i år tur opp mot Spanstind. Oppmøte på Bukkemyra kl. 1800. Laget har vært og rekognosert løypa, og det kan by på utfordringer å komme seg til topps i år p.g.a. mengden med snø i fjellene, og snøen bærer ikke ennå. Man kan fint gå til fots ca. 1,5 til 2 km, men derfra er det mest skiføre. Vi avvikler imidlertid turen som oppsatt, men vi må være forberedt på at vi ikke når toppen i år, slik at vi om nødvendig stanser når vi mener at det er fornuftig. Det bør brukes gode fjellsko og helst gamasjer i tillegg (grynning i snø), og vinterklær anbefales. Også i Lavangsvekka i 2012 var det mulig å gå på ski opp på Spanstind. Turleder er Jan-Ivar Strømseth.

Fjellvandrerlaget gratulerer for øvrig Jan-Ivar Strømseth som vinner av årets kulturpris i Lavangen. Det var vel fortjent!